Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Ebeveynlere Yönelik Online Seminer Gerçekleştirdi
Eklenme Tarihi: 04 Mayıs 2020, 14:10


Özay Günsel Çocuk Üniversitesi 2 Mayıs Cumartesi günü tüm ülkemizi etkisi altına alan pandemi ve pandemi sürecinin zorunlu kıldığı sosyal izolasyonun hem yetişkinleri hem de çocukları zorladığı bu süreç hakkında seminer gerçekleştirdi.

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Genel Koordinatörü Uzm. Çocuk ve Ergen Psikoloğu Çağla Akarsel bu süreçte ebeveyn olarak yaşanılan kaygılar ve bu kaygılarla nasıl başa çıkabileceğimiz hususunda bilgilendirme yaptı. Ebeveynlerin en çok kaygılandığı konuların temelde sevdiklerine bir şey olacak kaygısı, ekonomik güvencenin azalması, bireysel ve çevresel güvenlik önlemlerinde ciddi artış ve belirsizliğin doğurmuş olduğu geleceğe yönelik felaket senaryolarının toplumumuzda gözlendiğini bildiren Uzm. Psk. Çağla Akarsel ebeveynlere önerilerde bulundu.

Aynı zamanda çocukların yetişkinler gibi kaygılarını söze dökemediklerini dolayısıyla çocukların bizlere verdiği ipuçlarını iyi anlamamız gerektiği üzerinde duruldu. Çocukların kaygılarının veya korkularının hemen anlaşılmayabileceğinden ötürü kaygı ve korku gibi hislerin uyku düzeninde bozulma, öfke nöbetleri, hareketlilik, üzgün hissetme ve ağlamak, yemek yemek istememek, anne ve babası kaybedeceğine yönelik korku gibi belirtilerle gün yüzüne çıkabileceği belirtildi.

Seminer sonunda ebeveynlerden alınan sorular yanıtlandı.