Özay Günsel Çocuk Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi “FIRST Robotik Competition” Yarışmasında Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 27 Kasım 2020, 12:00


Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Genel Sekreteri Duygu Kaptanoğlu Coşkun ile Yakın Doğu Üniversitesi NERITA Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Şefik Emre Coşkun,FIRST Robotics Competitiontakımı FRC 6429-4th Dimension tarafındanTürkiye'de ilk defa gerçekleştirilen"2020 FRC IzmirPre-Season"etkinliğijuri ekibinde görev aldı.

FRC IzmirPre-Season etkinliği, öğrencileri robotik bilimine yakınlaştırma, robotiği yaygınlaştırma hedefiyle mucit Dean Kamen’ın kurduğu FIRST® Vakfı’nın (ForInspirationandRecognition of Science and Technology) düzenlediği Uluslararası FIRST RoboticsCompetitionkapsamında gerçekleştirildi. Etkinliğin amacı dünyadaki tüm FRC takımlarına sosyalleşme ve sunum becerilerini geliştirme fırsatı sunmak olarak açıklandı.

Etkinliğe 4 Kıta, 6 Ülkeden 31 Takım İle 300’den Fazla Lise Öğrencisi ve MentorlarıKatıldı.
2020FRC IzmirPre-Season etkiniğinde, Şefik Emre Coşkun jüri koordinatörü olarak Duygu Kaptanoğlu Coşkun da “sosyal jüri” olarak yer alarak Özay Günsel Çocuk Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesini temsil ettiler. COVID-19 pandemisi nedeniyle online olarak düzenlenen etkinlikte, 4 kıta, 6 ülkeden 31 takımı ile 300’den fazla lise öğrencisi ve mentorları bir araya geldi.


Farklı Yaş Gruplarına Göre Yarışmalar Düzenleniyor…
Uluslararası bir gençlik organizasyonu olan FIRST, 09-18 yaş grubu öğrencilere yönelik “FIRST Robotics Yarışması”, “FIRST LEGO Ligi”, “FIRST Lego League Jr.”, FIRST LEGO League Jr. Discovery Edition” ve “FIRST Tech Challenge” yarışmalarını yürütüyor.

Duygu Kaptanoğlu Coşkun ile Şefik Emre Coşkun, FIRST’un düzenlediği Jr.FLL(FIRST LEGO LeagueJr.), FLL (FIRST LEGO League), FGC (FIRST Global Challenge) ve FRC (FIRST RoboticCompetition) gibi ulusal ve uluslararası alanlarda düzenlenen etkinliklerde çeşitli görevlerde bulunarak, Türkiye Planlama Komitesinde yer aldılar.

FIRST® (ForInspirationandRecognition of Science and Technology) Vakfı, gençlere bilim ve teknoloji alanlarında ilham vermeyi ve STEM (Science, Technolgy, Engineering, Arts and Maths) alanlarında aktif çalışma yapmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor.