Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Kendi Mobilyalarını Tasarladı
Eklenme Tarihi: 12 Mayıs 2021, 12:23


Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri bahar yarıyılı etkinliklerine ücretsiz ve online olarak devam ediyor. Bu hafta 6-8 yaş arası Dünya, 9-11 yaş Güneş ve 12-15 yaş arası Galaksi grubu öğrencileri el becerilerini ve yaratıcılıklarını kullanarak kendi mobilyalarını tasarladılar.

Öğrenciler kendi sandalyelerini tasarladılar
"Mandallardan Sandalye Yapıyorum" etkinliğine katılan öğrenciler moda tasarımından sonra mobilya tasarımını deneyimledi. Kendi sandalyelerini dizayn eden öğrenciler el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirirken çok eğlendi.

Çoğu İnsan Aslında Bir Kare…
Öğrenciler, Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin çocuklara matematiği sevdirmeyi ve matematik korkularını ortadan kaldırmayı amaçlayan "Dostum Matematik" etkinliğinde ise eğlenceli bir oyun oynadılar. “Çoğu insanın kare olduğunu” anlatan videoyu izleyen öğrenciler, daha sonra öğrendiklerini kendi üzerlerinde denedi. Yere yatıp ayaklarının ucunu ve kafalarının değdiği yeri işaretleyen öğrenciler, daha sonra kollarını yana açarak onlarıda işaretledi. Bir ölçüm aleti ile noktaları birleştirdikleri zaman ise ortaya çıkan şeklin kare olduğunu görerek hem matematikle buluştu hem de eğlendi.

Dikdörtgen Basketbolcular
Çoğu insanın kare olduğunu öğrenen Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri, bazı insanların ise dikdörtgen olduğunu ve bunların kimler olabileceğini büyük bir heyecan ile dinleyerek öğrendiler. Çoğu basketbolcunun kolları uzun olduğu için bu dalda çok başarılı olduklarını ve kollarının uzunluğundan dolayı ölçüm yapıldığı zaman basketbolcuların dikdörtgen vücutlu çıktığını öğrendiler.

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi tüm çocuklara açık olan bir sonraki online ve ücretsiz etkinliğini 22 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.